נתחיל ונדגיש על ההבדל בין אימון אישי לבין טיפול פסיכולוגי.
מהו אימון אישי?
אימון אישי הוא תהליך קצר טווח הודות לאופיו המעשי, ומאפשר לכם לנוע במהירות, נחרצות ואופטימיות לעבר היעדים החשובים לכם.
טיפול פסיכולוגי
טיפול פסיכולוגי, עוסק בעיקר בעבר שלכם ומנסה ליצור אצל המטופלים מודעות רבה יותר לעצמם ולמערכת הרגשות שלהם.
ייעוץ ניתן לכם באמצעות מומחים בתחום, ובמסגרתו מוצעות לכם מספר דרכים לפתרון שאלה או דילמה שמטרידה אתכם. ייעוץ ניתן במבט מן החוץ ומתוך עולמות הידע של היועץ. כאשר באימון אישי המתאמן הופך ליועץ של עצמו, בייעוץ אתם יכולים לקבל או שלא לקבל את דעתו של היועץ.
אימון אישי מחויב להצלחה בעוד שטיפול פסיכולוגי או ייעוץ כלל אינם בוחנים זאת.
בטיפול פסיכולוגי אין הצלחה או כשלון, ישנו רק תהליך שיכול או שלא יכול לחולל שינויים בחייכם.
כמו כן, התאמת טיפול פסיכולוגי צריכה להיות בכובד ראש ולא בבת אחת לעומת מאמן שאולי אפשר להחליף בתדירות גבוהה יותר.
אימון אישי מתחיל בשלב בו קבלתם על עצמכם החלטה רבת משמעות לקדם את עצמכם בתחום מסוים! המאמן האישי ישאל אתכם כבר במפגש הראשון עד כמה אתם רוצים לחולל שינויים – אם תשובתכם עומדת על 70% – אתם עדיין לא בשלים לתהליך.
מדדי ההצלחה הם ברורים, ניתן להוכיח אותם והם באים לידי ביטוי במציאות חייו של המתאמן.
משך הזמן לאימון אישי, טיפול פסיכולוגי וייעוץ לכל גישה קיימת התייחסות אחרת לזמן. טיפול פסיכולוגי, אינו תחום בזמן, ומסתיים כאשר המטופל הגיע להחלטה לסיים את התהליך. ייעוץ למעשה מספק לכם תשובות מידיות ולכן קצר טווח. אימון אישי מגדיר לעצמו פרק זמן של 3 חודשים עד חצי שנה, ומחויב להעלות את המתאמן על הדרך הנכונה בדרך להגשמת רצונותיו.האימון אם כן תחום בזמן, בעוד שטיפול פסיכולוגי יכול להמשך תיאורטית מספר שנים. בעוד שהטיפול הפסיכולוגי עוסק בחקר הנפש בלבד, הרי שגישות האימון אינן נסמכות על דיסיפלינה אחת. האימון משתמש בכלים הלקוחים מעולמות תוכן שונים ובכך ייחודו. הוא מורכב ממודלים ניהוליים, פסיכולוגים, סוציולוגים, פילוסופים וכאלו הלקוחים משטח הספורט. שיטת החשיבה באימון, היא תוצאתית, ומתקיימת מתוך הסתכלות אל עבר העתיד, בעוד שטיפול פסיכולוגי נשען ברובו על העבר של המתאמן . בין מאמן אישי למתאמן מתקיים קשר המבוסס על אמון ואת הנעשה במפגשים נאסר על המאמן לחלוק עם גורמים אחרים. הדבר דומה מאד לקשר בין רופא ומטופל. הקשר שנוצר בין השניים או בין המאמן לקבוצה, בנוי על גישה שוויונית- המאמן לא נושא עימו ידע שאין אצל המתאמן בעוד שיועץ או פסיכולוג מחזיקים בסוגים שונים של ידע שלא מצוי אצל הלקוחות.
קשר מתאמן מאמן בדרך כלל אינו רגשי, אך מבוסס על אמפטיה והתחשבות במצבו הרגשי של המתאמן. בכל זאת קיים משהו משותף לשלוש הגישות. כל שיטות הטיפול עוסקות באנשים, ברגשות ומחשבות. כולן נוגעות בפסיכולוגיה שלנו באופן זה או אחר ויכולות להתקיים באופנים משלימים לדוגמא: אתם יכולים להתחיל באימון אישי, תוך טיפול פסיכולוגי שאתם עוברים..