כשאדם נמצא בפני תהליך מעבר ממעמד של שכיר למעמד של עצמאי, מומלץ ביותר לקבל סיוע של מאמן אישי המסייע לו לבצע את השינוי באופן היעיל ביותר, תוך הימנעות מטעויות וקבלת החלטות מושכלות ומקצועיות.
מהלך אימון אישי במעבר משכיר לעצמאי
- לוודא שהמעבר מבוצע ללא גחמות או נטילת סיכונים מיותרים.
- לוודא שהמתאמן אכן מתאים, מבחינת אישיותו ואורח חייו, להפוך לעצמאי.
- להתגבר על דעות סותרות ומבלבלות המגיעות מהסביבה, בן או בת הזוג, בני המשפחה, שכל תכליתם הוא לגרום לאדם לוותר על חלומותיו.
- להכין מערכת קשרים עסקיים.
- לסגל ולשפר כישורי מכירות ושיווק וחידוד יכולת סגירת עסקאות.
- להתגבר על החששות ולגייס את האומץ הדרוש לתהליך.
- לוודא שקיימת התשתית הפיננסית המתאימה, לשם מניעת קריסה כלכלית.
- רכישת כלים לגיוס לקוחות חדשים ופוטנציאליים.
- משמעות יצירת הכנסות והובלת העסק למצב רווחי.
- התמודדות עם בעיות תזרים מזומנים.
- התגברות על מחסומים פיסיים ורגשיים.
אימון אישי לפיתוח התכונות הדרושות לעצמאי
אדם שעד היום היה שכיר, וזכה לשקט נפשי (גם אם יחסי) מבחינה כלכלית, נדרש בבואו לבצע את המעבר למעמד של עצמאי ובעל עסק, לסגל לעצמו את התכונות המתאימות. על כתפיו מוטלת האחריות להפעלת העסק, הענקת שירותים או מוצרים, יצירת שיתופי פעולה עסקיים, ואיתור הזדמנויות עסקיות רווחיות.
ייחודיות עסקית
אדם שעבד כשכיר במקצוע מסוים, רכש את המיומנות המקצועית והניסיון המסייעים לו לעבוד כיום באותו מקצוע באופן עצמאי. ניסיון זה הוא בעל ערך, במיוחד בשוק התחרותי המאפיין את עולם העסקים של היום.
אם עד היום היה “בוס” שתפקידו היה לוודא שהעסק יפעל ויתנהל כראוי, היום מוטלת אחריות זו על כתפיו של אדם שמעוניין להיות “הבוס” של עצמו, ובשאיפה לטווח הארוך, גם לפקח על צוות עובדים. המאמן מסייע לאדם העובר לעצמאות להתנהל ברמה עסקית גבוהה, לסגל ביצועים עסקיים איכותיים, להבין מוסר עבודה מהו, כלומר, להבין באמת, ולא לעבוד כי צריך להתפרנס, אלא לעבוד מתוך חדווה, יצירה והנאת העשייה.